Categorie:Hoofd
Hoeveelheid
2
Moeilijkheidsgraad:Gemiddeld
Voorbereidingstijd: 10Minuten
Kooktijd:
20Minuten
Totale tijd:
30Minuten
Ingrediënten
Porties aanpassen
Instructies
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in kleine stukjes. Dop de sperziebonen en halveer ze. In vergiet taugé wassen en laten uitlekken.
- In grote pan olie verhitten en de ui zachtjes 3 minuten fruiten. Paprika toevoegen en nog eens 3 minuten zachtjes bakken. Doe dan de sperziebonen, ketjap, sambal en 1 dl. water erbij. Met het deksel op de pan 10 minuten laten koken.
- Intussen bananen pellen en in plakjes snijden. Schep ze door het sperziebonenmengsel en laat nog ± 5 minuten zachtjes doorkoken. Taugé er als laatste door doen en nog even doorverwarmen.
- Bak de eieren en serveer die er apart bij.
Notities
Voor de vleeseters kan er een stukje kipfilet of een varkenslapje bij.