Pasta met pittige tomatensaus

Hoeveelheid 2 Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 10Minuten Kooktijd: 20Minuten Totale tijd: 30Minuten

Ingrediënten

0/8 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/5Instructies
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Ondertussen de tomaten in stukjes snijden. Peper opensnijden, zaadlijsten verwijderen en fijnhakken. Knoflook pellen en snipperen.
  • Meng de tomaten, peper, knoflook, peper en zout en de provencaalse kruiden in een magnetronschaal en verwarm ± 5 minuten afgedekt op 700 Watt tot de stukjes tomaat zacht zijn. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes.
  • Tomatenmassa met staafmixer pureren tot een gladde saus. Bosuitjes erdoor scheppen en saus nog even in de magnetron verwarmen.
  • Pasta afgieten. Tomatensaus erover scheppen en bestrooien met Parmezaanse kaas.

Notities

Serveer er eventueel nog wat rucola bij.Voor de vleeseters: doe er in reepjes gesneden gegrilde achterham door.Als je de saus niet in de magnetron wil maken, kan het ook gewoon met wat olie in de pan.