Broccolitaart met feta

Hoeveelheid 2 Moeilijkheidsgraad:Gemiddeld Voorbereidingstijd: 20Minuten Kooktijd: 30Minuten Totale tijd: 50Minuten

Ingrediënten

0/11 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/7Instructies
  • Verwarm de oven voor tot 200ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui, de knoflook en de paprika zachtjes gaar. Voeg de tijm, de broccoli en een scheutje water toe en smoor de broccoli afgedekt in ± 4 minuten beetgaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Snijd de feta in blokjes. Vet een lage taartvorm (doorsnede ± 26 cm.)in.
  • Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van zo'n 28 cm. doorsnede. Bekleed de vorm met het deeg, druk het aan de rand goed aan.
  • Verdeel het broccolimengsel met de feta over de bodem. Klop in een kom de eieren los met de room. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk het mengsel over de broccoli.
  • Bak de taart in ± 30 minuten goudbruin en gaar.