Briesoep

Hoeveelheid 2 Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 10Minuten Kooktijd: 30Minuten Totale tijd: 40Minuten

Ingrediƫnten

0/7 Ingrediƫnten
Porties aanpassen

Instructies

0/4Instructies
  • Spoel de bonen af. De bonen met 1 eetlepel melk pureren.
  • Snipper de ui en bak in 8 minuten zacht en goudbruin. Voeg de bonenpuree toe en warm goed door.
  • Voeg de rest van de melk toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken. Wel regelmatig even roeren.
  • Haal ondertussen de korst van de brie en snijd de kaas in dobbelsteentjes. Voeg de kaas toe en laat nog 2 tot 3 minuten op het vuur staan tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselie.

Notities

Serveer met stokbrood. Heel geschikt als lunchgerecht of als voorafje.